Måneskinsarbejde på motorvejen

VEKS har genoptaget renovering af en rørbro i Hvidovre – midt om natten

1. juli 2020
VEKS nåede til midten af rørbroen i efterårets renoveringsarbejde

Vedligeholdelsen af VEKS’ 75 meter lange dobbelte rørbro over motorvejen ved Avedøre Holme genoptages fra mandag den 29. juni og cirka to uger frem. Arbejdet blev afbrudt i efteråret 2019, da vejret blev for fugtigt. 

Rørbroen krydser motorvejen på en meget trafikeret strækning, så der er uhyre snævre rammer for, hvornår man delvist må afspærre trafikken. Løsningen blev, at VEKS’ reparations- og malerarbejde alene udføres fra kl. 21.00 til kl. 05.30 ved hjælp af flere lastbiler med lifte samt lysmaster, generatorer og en højtryksrenser. 

Tiltrængt vedligeholdelse

Rørbroen Er ikke blevet malet siden den blev bygget for cirka 30 år siden, og derfor er udseendet i dag præget af periodens vind og vejr. Skaderne på den fritliggende bro ligner stenslag, men er forårsaget af UV-stråler, hagl, regn samt fuglelort, som er stærkt syreholdigt!
Vedligeholdelsen af hver eneste meter af det to gange 75 rør omfatter slibning og rengøring, reparation med zink-primer, grunder og endelig en gang topcoat i form af en industrimaling - naturligvis i VEKS-blå.