Fjernvarmen er på vej

Pressemeddelelse fra VEKS, Køge Fjernvarme: Husstande i kvarteret omkring Nylandsvej kan nu tilmelde sig fjernvarme - og spare 21.250 kr. på tilslutningen

5. april 2022

Den første etape i Køge Fjernvarmes kampagne retter sig mod Nylandsvejskvarterets cirka 1.700 husstande, som i weekenden 2.-3. april har fået udleveret kampagnemateriale.

Borgere i kvarteret omkring Nylandsvej kan nu tilmelde sig fjernvarme, som forventes udrullet de førstkommende år. Alle tilmeldinger foregår via en tilmeldingsformular på Køge Fjernvarmes hjemmeside.
– Nu åbner vi for det første store område i Køge, hvor borgere kan tilmelde sig til den grønne fjernvarme og sige farvel til fossil naturgas og olie, siger Lars Gullev, direktør for VEKS, Køge Fjernvarme. – De voldsomt stigende priser på naturgas gør beslutningen aktuel og rationel i en tid, hvor vi heller ikke har garantier for selve forsyningen af naturgas, påpeger Lars Gullev. 

Spar 21.250 kr.

Tilmelder nye kunder i Nylandskvarteret sig fjernvarme inden den 1. juli 2022, får de en rabat på 21.250 kr. på tilslutningen. En betingelse for at starte anlægsarbejdet er, at mindst 50% af ve-jen/området har tilmeldt sig fjernvarme. 
– Derfor opfordrer vi kunderne til at tilmelde sig fjernvarme nu, så vi hurtigt kan komme i gang med at tilrettelægge udrulningen og koble de nye kunder på Køges grønne og nemme fjernvarme, opfordrer Lars Gullev. 
Rent praktisk skal de nye kunder også tage stilling til, om de vil have det nye fjernvarmeanlæg på abonnement, hvor Køge Fjernvarme klarer det meste. Alternativt kan kunderne vælge selv at eje og dermed investere i fjernvarmeanlægget. 

Grøn fjernvarme er fremtiden

I Danmark skal fossile brændsler til opvarmning udfases. Derfor har Køge Fjernvarme og VEKS lagt en plan for, hvordan 7.000 ejendomme i Køge kan sige farvel til naturgas og få fjernvarme frem mod 2030.
Hvorfor er det en god ide at skifte fra naturgas til fjernvarme? 
– Svaret er enkelt. Du nedbringer CO2-udledningen fra din opvarmning med 3-4 tons om året – kombineret med nem varme til en stabil pris, slutter Lars Gullev.

Det er muligt at finde information på Køge Fjernvarmes hjemmeside om prisen på fjernvarme, tilmeldingsformular, kampagnerabat, prisberegner, processen, "spørgsmål og svar (FAQ)" etc. https://www.koegefjernvarme.dk/

Man er velkommen til at kontakte Lars Gullev for yderligere information eller interview: 
Lars Gullev, VEKS, Køge Fjernvarmes direktør, lg@veks.dk T: 43 66 03 13 / 20 44 03 75